Za ravne zube, bez fiksnog aparatića!

Ukoliko su vam važni potpuna nevidljivost aparatića i visoka razina ugodnosti u svakom trenutku.

Clear Aligner – pravo rješenje!

Prozirni ortodontski aparatić

Prozirni aparatić za zube – Clear Aligner je set prozirnih, tankih udlaga izrađenih CAD/CAM tehnologijom prema preciznim otiscima čeljusti. Uz simulaciju terapije, za svaku fazu pomicanja zuba izrađuje se po jedna udlaga. Udlaga se nosi oko tijekom cijelog dana i noći, odnosno uklanja se sa zuba samo prilikom jela.

Za razliku od drugih mobilnih terapija izravnjavanja zubi, Clear Aligner udlage se nose nešto duže, jer kada jedna udlaga napravi pomak za koji je dizajnirana, prelazi se na drugu, i tako do kraja terapije.

Najveća prednost prozirnog ortodontskog aparatića je njegova estetska funkcija koja se očituje u nevidljivosti i eleganciji nošenja.

Prozirni ortodontski aparatić za zube
Ortodoncija - Ortodont postavlja prozirni aparatić za zube - postavljanje

Prednosti Simply Smile prozirnog aparatića za zube

  • Prozirnost i nevidljivost – većina ljudi neće primijetiti da ga nosite
  • Mobilnost – možete da skinuti po potrebi – kad god to želite ili trebate
  • Efikasnost – garantira predvidive rezultate u relativno kratkom roku
  • Udobnost i jednostavnost – nema prepreka u govoru, dizajniran od materijala pogodnog za udobno nošenje, olakšava održavanje oralne higijene
  • Unaprijed poznat rezultat – jer se pomaci zuba i njihov konačan izgled vizualiziraju prije početka terapije.

Nedostatak kod korištenja Simply Smile prozirnog aparatića za zube je u tome što pacijenta ograničava u složenijim pokretima cijelog zubnog luka.

Uspjeh terapije uvelike ovisi o disciplini pacijenta kao i o samom slučaja. Prozirni (nevidljivi) aparatić za zube pogodan je za ispravljanja manjih do srednje zahtjevnih anomalija položaja zuba! Međutim, ova terapija nije pogodna za teže ortodontske nepravilnosti, za koje je uputno koristiti klasični fiksni aparatić.

Ispravite zube bez ružnih metalnih bravica!

Jednostavno korištenje i unaprijed poznat rezultat

Visokoestetski rezultat

Udlage, isplanirane i izrađene na temelju otisaka uzetih u ordinaciji dolaze u specijalno izrađenom setu za planiranu terapiju. Pacijent ih počinje nositi nakon samo dva dolaska stomatologu, odnosno otprilike 3 tjedna nakon prvog posjeta.

Sama terapija prozirnim aparatićem traje od 3 – 8 mjeseci, ovisno o situaciji.

Clear aligner (Simply Smile) prozirni aparatić za zube se savršeno uklapa u koncept „brze ortodoncije“, jer se na temelju „smile designa“ zubi se ispravljaju do određenog položaja, a zatim se protetskom terapijom, primjerice uz keramičke ljuskice (veneers) dobiva visokoestetski i trajni rad.