Obratite nam se s povjerenjem

Naš cilj je postići zadovoljstvo svojih klijenata te pružiti kvalitetnu uslugu u svakom trenutku.

Endodoncija

Liječenje zubne pulpe

Endodoncija, odnosno liječenje zubne pulpe provodi se uz vrhunske materijale, te po potrebi i uz upotrebu strojnog čišćenja i širenja korijenskog kanala. Zubna pulpa je meko tkivo koja zubu daje vitalnost te sadrži živčana vlakna i krvne žile. Strojnom obradom kanala povećava se uspješnost popravka zuba, a mogućnost ponavljanja problema svodi se na minimum. Za strojnu endodonciju koristimo svrdla koja se isključivo koriste jednokratno (ograničenje proizvođača).

Suvremena endodoncija

Suvremena endodoncija u većini slučajeva spašava zub od apiktomije, odnosno vađenja, a pravilno izliječeni zubi ostanu u ustima dugi niz godina. Cilj endodontskog liječenja zuba je spriječiti širenje infekcija iz usne šupljine kroz kanal zuba prema korijenu i okolnom zubnom tkivu.

Endodoncija - liječenje korijenskih kanala zuba

Endodoncijom spriječite gubitak zuba

Uzrok zubobolje najčešće je karijes, koji u većini slučajeva nastaje ispod dotrajalih ispuna te dopire do pulpe i uzrokuje upalu. Ako se zub na vrijeme ne liječi može doći do potpunog gubitka.

Nemojte zanemarivati upale korijenskih kanala koje se očituju uz simptome kao što su otečenost i bol u zubu. Bolan zub znak je da sa zubom nešto nije u redu. Javite se stomatologu i sačuvajte svoje zube.

Ovaj postupak, koji u ekstremnim slučajevima podrazumijeva i vađenje korijena kanala, provodi se pod lokalnom anestezijom.

Uz endodonciju spriječite gubitak zuba.